Važnost igre u mačjem životu

Svatko tko je živio ili živi sa mačkom zna da se mačke vole igrati, ali isto tako vole se igrati i sa svojim vlasnicima, pa često po noći kada spavamo mačka zamišlja vlasnika kao veliki plijen koji treba osvojiti i probuditi za igru (hm zgodno zar ne Smile).
U tom slučaju nemojte se ljutiti na svoju mačku već predlažemo da se irate s njom dok ste budni i zabavite je kako bi i ona, tako umorna, po noći spavala (vjerujte moguće je). Igračke koje možete kupiti kod nas u pet shopovima nisu skupe, a mačke ih vole, posebno one koje još i mirišu na macinu travu ili CAT-NIP.

Ali i vaša mašta može izmisliti nebrojno puno igračaka za mačku kao npr: svi se ljutimo kada dobijemo račune ili neke druge koverte (osim ako nisu ljubavna pisma?!) – bacite svojoj mački tu kovertu vidjet ćete kako zabava može izgledati. Također, kada dođete iz dućana bacite na pod papirnatu vrećicu (ALI NIKAKO PVC DA SE MAČKA NE BI UGUŠILA), i promatrajte mačju želju za istraživanjem, a ukoliko i pritom kada je mačka unutra pogrebete sa prstom izvana – ajoj, ne bih želio biti na mjestu te većice, nestat će u trenu. Još jedna jednostavna igračka iz kućne radinosti – na kraju komada špage zavežite malo alu folije i vucite po stanu….

Vjerujemo kako sada većina vas misli: “Pa da! Kako se nisam toga sjetio?!”. Igre su jednostavne ali za mačku ludo zabavne. Također bih vas sve molio da nam pošaljete i svoje ideje za igre. Zasigurno ćemo ih objaviti.

Iako postoje razne teorije kako je jednoj mački dosta samo naše društvo, ako možete poslušajte naš savjet. Nabavite svojoj predilici društvo još jedne mačke (predlažemo i udomljavanje maca iz utočišta), primjetit ćete kako se i mačke ponekad vole igrati, ne samo sa nama, već i sa drugim kućnim mačkama.

Igra je pored dobre prehrane u mačjem životu jako važna razvija reflekse i održava mačku u dobroj kondiciji.

Add a Comment